Fantastic Beasts

Je moet er heel even aan wennen, maar binnen de kortste keren leest dit boek als een roman. En dat is best knap. Dit boek is namelijk het script van de film “Fantastic Beasts and Where to Find Them”.

Deze fantasiefilm is uitgebracht in 2016 met Eddy Redmayne in de hoofdrol als Newt Scamander. De film is weer gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster JK Rowling uit de Harry Potter reeks. Het is één van Harry Potter’s schoolboeken geschreven door Newt Scamander. Snap je het nog?

Om een of andere reden heb ik de Harry Potter boeken nooit gelezen. Het eerste boek, Harry Potter en de Steen der Wijzen kwam uit in 1997 en ik heb destijds de hele hype gemist. Ik deed eindexamen en ging studeren en was blijkbaar met andere dingen bezig haha. Toen duidelijk werd dat mensen zelfs in slaapzakken voor een boekhandel lagen om het volgende boek te kopen, had ik nog steeds zoiets van, mwehh, het is een kinderboek….nog zoveel andere boeken die ik kan lezen.

Tja en vervolgens kwamen de films. Ik hield vroeger ….(jaja verleden tijd)….helemáál niet van films waarin iets gebeurt dat niet in werkelijkheid kan. Wat vond ik dat stom zeg. Disney films en tekenfilms daargelaten, Mary Poppins is nog steeds mijn favoriet! Maar ja, dan word je uitgenodigd om mee te gaan naar de bioscoop en kan je niet weigeren. Dus daar zat ik..…te kijken naar Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (derde film).

Perron 9¾, dreuzels, tovenaarschool Zweinstein, Zwerkbal, Heer Voldemort, toverstokken en spreuken, Ron en Hermelien, Dobby, dementors en de Nimbus 2000. Binnen de kortste keren ben je ingeburgerd in een geheel nieuw universum.  En erger nog….je bent verkocht met als gevolg dat je daarna nog jaren moet wachten op de volgende delen. In 2011 werd de laatste film uitgebracht.…de grote finale. Geweldig! Daarna val je in een groot zwart gat en ga je verder met je gewone saaie leven. O nee, ik verhuisde in 2011 naar Australië, dat had ik even goed geregeld haha.

Hoe dan ook, plots is het 2016, woon je in Londen en ooohhhhh, daar was ineens de film “Fantastic Beasts and Where to Find Them”. Smullen geblazen! Met mijn vriend afgesproken om wederom naar de bios te gaan. Maar wat doet deze dwaas die zichzelf niet kan beheersen. Hij kijkt de film in het vliegtuig tijdens een van zijn werktripjes, grrrr. Een doodzonde, en ik heb de film uiteindelijk thuis op tv gekeken. Briljant is ie, zelfs op een klein scherm. Een film vol knotsgekke beestjes in een amusant verhaal. En zo is ook het boek! Bijzonder hoor, zo’n filmscript, het lijkt een beetje of jezelf de regisseur bent. Probeer het uit zou ik zeggen, je hebt dit boek in een oogwenk gelezen!

Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar op Bol.com. Het originele schoolboek waar de film op is gebaseerd is wel beschikbaar in het Nederlands. Klik hieronder om ze te bestellen.

[bol_product_links block_id=”bol_5c77ed56e2eda_selected-products” products=”9200000058205252″ name=”Fantastic Beasts” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

[bol_product_links block_id=”bol_5c77ee00e3ae1_selected-products” products=”9200000071380311″ name=”Fabeldieren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deel dit bericht via:

You may also like