Het eiland onder de zee

Isabel Allende, een schrijfster waarvan je houdt of ze is toch niet jouw “pakkie an”. Ik ben absoluut verzot op haar boeken. Ze heeft inmiddels zo’n 20 romans op haar naam staan. Daar heb ik er 12 van gelezen.

Er is dus nog werk aan de winkel haha. Van al die miljoenen boeken die je kan lezen, pak ik toch steeds weer een Allende. Waarom en wat maakt haar nou zo goed?

Isabel Allende schrijft heel kleurrijk en beeldend. Ze weet als geen ander gelijk een prachtig decor te beschrijven, zonder oeverloze details. Haar schrijfstijl is dromerig, geheimzinnig en krachtig. Haar personages zijn authentiek, moedig en sterk. Vaak vermengd ze historische gebeurtenissen met familie – en liefdesverhalen. Veel van haar boeken worden gerekend tot het genre magisch realisme. Ehh, en dat is? Ik heb Wikipedia er even bijgehaald. Het magisch realisme is een stroming die een realistische weergave van de echte wereld geeft, waar ook magische elementen worden toegevoegd. Blijkbaar hou ik daar van!

Alles wat ik hierboven heb beschreven vind je terug in haar boek Het eiland onder de zee. Ik zou zeggen een heerlijk kenmerkende Allende. Het verhaal begint in het 18e-eeuwse Haïti, toen nog Saint-Domingue en een Franse kolonie. De mooie Zarité wordt op jonge leeftijd als slavin verkocht aan een plantage-eigenaar. Deze Fransman, Toulouse Valmorain, neemt met enige tegenzin de suikerplantage over van zijn zieke vader.

De levens van beide personen blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden tegen de achtergrond van de slavenopstand en onafhankelijkheid van Haïti. Het is een prachtig verhaal over vrijheid, liefde, onrechtvaardigheid, wilskracht en hoop. Met een heleboel realisme en een beetje magie.

Heb je nog nooit een boek van Isabel Allende gelezen? Dan wordt het nu tijd om dit boek te gaan lezen! Ben je al een Isabel Allende fan, maar heb je Het eiland onder de zee nog niet gelezen? Bestel dit boek dan snel via Bol.com. Zie de link hieronder.

[bol_product_links block_id=”bol_5c7800b1cef64_selected-products” products=”1001004011840954″ name=”Eiland onder de zee” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deel dit bericht via:

You may also like