President Vermist

Als elk boek dit jaar een pageturner is, dan ga ik mijn Boeken Challenge 2019 wel halen. Ik heb het over President Vermist van Bill Clinton & James Patterson. Lees je het goed, Bill Clinton? Jazeker!

Die ouwe Bill. Tjonge,wat had die man graag “First Gentlemen” van Amerika willen worden. Helaas, dat liep anders. Dan schrijf je toch gewoon een beregoede thriller met al je kennis over het presidentschap. Zo gezegd, zo gedaan.

President Vermist moet heel even op gang komen. Een president die voor een onderzoekscommissie moet komen. Politiek geduw en getrek. Introducties van politieke personages en staf. Maar vanaf een bladzijde of 30-40 wordt duidelijk dat er onderhuids iets gaande is. Als lezer krijg je puzzelstukje voor puzzelstukje in de gaten dat er iets groots gaat gebeuren. Een president die vervolgens vermist wordt. Je zou al denken, hoe komen ze bij de titel van dit boek? Niemand weet, hoe, wat, waar en waarom. Je krijgt steeds net niet voldoende informatie om je eigen conclusies te kunnen trekken. Dit maakt dat je razendsnel verder wil lezen.

De president in dit boek heet Jon Duncan, maar je ziet eigenlijk de hele tijd Bill Clinton voor je. Uiteraard lopen de levens niet parallel. President Duncan is zojuist zijn vrouw verloren aan kanker, maar hij heeft bijvoorbeeld wel één dochter.

Het feit dat Bill Clinton de auteur is, maakt dit boek extra interessant. Je mag aannemen dat details over de beveiliging van een president en de complexe manier waarop er gecommuniceerd wordt, berusten op eigen ervaring.

De spanningsboog blijft continue strak gespannen door allerlei gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen. En toch heeft Bill Clinton ruimte gemaakt om de gedachtegang van de president vorm te geven. Keuzes die gemaakt moeten worden uit alleen maar slechte opties. De vele adviseurs met allemaal een eigen mening. Een definitieve besluiten die de president uiteindelijk moet maken. De eenzaamheid van het ambt terwijl je nooit alleen bent of wordt gelaten.

Dit boek pakt een zeer relevante thema op. Ik ga trouwens niet verklappen wat het is. Het is in elk geval zo huiveringwekkend geloofwaardig, dat we ons toch wel zorgen moeten maken. Als in de realiteit zou gebeuren wat er in dit boek gebeurt….ehm. En dan heb ik het niet over de vermissing van een Amerikaanse president.

Een knap stukje werk van de ouwe Bill en zijn compagnon James Patterson. Zeer vermakelijk boek, spannend, relevant en snel uit haha!

Nieuwsgierig geworden? Bestel dit boek direct via Bol.com. Klik op het boek hieronder.

[bol_product_links block_id=”bol_5c7820773cd4f_selected-products” products=”9200000091266371″ name=”President Vermist” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deel dit bericht via:

You may also like