Swing Time

Het maakt je nieuwsgierig wanneer een boek zoveel aandacht krijgt als het net uitkomt. Bij de ingang van verschillende boekwinkels in Londen was het moeilijk om de gele boekentorens te missen van de nieuwste roman van Zadie Smith, Swing Time.

Ik ben dol op winkelen en ik moet altijd naar minstens één boekwinkel, afgezien van de modewinkels. Daar breng ik het grootste deel van de tijd door, lekker door alle boekenkasten snuffelen. Elke keer is het lastig om niet met een stapel boeken te vertrekken. Maar tja…..ik zie steeds de blik op het gezicht van mijn vriend voor me als ik wéér met een nieuw boek kom aankakken. Dan denk ik meestal twee keer na voor ik iets koop, haha.

Het leek erop alsof Swing Time echt overal te bekennen was. Flyers, recensies, mensen die het boek in de metro lazen. Tijdens één van mijn vele bezoekjes aan boekhandel Waterstones kwam ik weer een gele toren van swingende boeken tegen. Toen besloot ik dit boek toch ook maar te kopen.

Vooralsnog is er niets mis met de marketingstrategie van de uitgever van Zadie Smith. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van haar gehoord. Pas later begreep ik dat ze een bekende jonge Britse schrijfster is. Swing Time is niet in mijn boeken-top-10-lijst beland, maar het is absoluut een prima boek.

Er zijn niet veel overeenkomsten tussen de hoofdpersoon (blijft naamloos) en ikzelf, maar ik vond het leuk dat we allebei droomden van een danscarrière. Als klein meisje zat ik op balletles en ik zag mezelf vaak de sterren van de hemel dansen op een groot podium. Maar zelfs op jonge leeftijd besefte ik eigenlijk al dat ik niet veel talent had…..helemaal niet zelfs haha.

Dit boek gaat niet over ballet, maar over de vriendschap tussen twee meisjes die zijn opgegroeid in een arme en achtergestelde omgeving. De meisjes houden allebei van dansen, maar slechts één van hen, Tracey, is erg getalenteerd, de hoofdpersoon is dat niet. Het gaat over het pad dat de twee meisjes kiezen. Of misschien is kiezen niet de juiste omschrijving. Het leven haalt ze op volledig verschillende manieren in.

De vriendschap eindigt plotseling en de hoofdpersoon wordt de persoonlijke assistent van een vrouwelijke popster (denk aan Madonna, Beyoncé). Hoe cool is dat! Zoals altijd, hoe cool het ook lijkt, het is erg veeleisend. De hoofdpersoon begint vragen te stellen over haar eigen manier van leven, haar relatie met haar moeder, haar werk, haar afkomst, haar jeugd en haar vriendschap met Tracey. Dit alles leidt tot een aantal behoorlijk opmerkelijke beslissingen.

Nieuwsgiering geworden? Klik op onderstaande link en koop het boek via Bol.com!

[bol_product_links block_id=”bol_5c77ec9fcd2d2_selected-products” products=”9200000091266353″ name=”Swing Time” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deel dit bericht via:

You may also like