The Affordable Art Fair

Een reisblog over Amsterdam jaja…..als je in Borculo woont is het een hele reis naar Amsterdam haha. Gisteren een beetje gespijbeld van mijn thuiswerkdag samen met Reinier. We hadden gratis kaarten voor The Affordable Art Fair in Amsterdam.

In Londen hadden we deze Fair al eens bezocht op een luie zondagmiddag. Wat blijkt, het concept heeft zich inmiddels verspreid over de wereld. Amsterdam is deze week aan de beurt. Je kan The Affordable Art Fair ook bezoeken in Hamburg, Singapore, Milan, Brussel, New York, Hong Kong en Stockholm. Je zal er maar toevallig zijn. En niet te vergeten elk voor – en najaar in Londen natuurlijk.

Wat is er zo leuk aan The Affordable Art Fair? Het is een hal vol met kunstwerken die je direct kan kopen. De prijzen lopen van €100 – €6000, niet meer en niet minder. Er zijn zo’n 75 verschillende standjes van kunstenaars en voornamelijk galeries, die weer meerder kunstenaars vertegenwoordigen. Er hangt en staat van alles. Het is één grote creatieve explosie. Daar krijg je energie van. Je ogen dwalen continue over de schilderijen, schetsen, foto’s en beeldhouwwerken. En dan… bam, boem, ineens springt er iets uit waar je naar móet blijven kijken.

We kwamen niet met de intentie om per se iets te kopen. Helaas ook niet gedaan. En nu spoken er twee schilderijen door mijn hoofd die ik toch wel graag aan de muur zou willen hangen. De naam van de kunstenaars heb ik niet eens onthouden. Is dat erg? Volgens mij niet. Ik wil een kunstwerk kopen omdat het me raakt, me inspireert en een afbeelding is dat plezierig is om naar te kijken, steeds weer opnieuw. Wel de visitekaartjes meegepakt van de galerie. Nog maar eens een nachtje over slapen!

The Affordable Art Fair in Amsterdam is dit jaar van 1-4 november, dus wees er snel bij dit weekend. Kaartjes zijn €15 (€13 studenten/senioren). Locatie: De Kromhouthal, Gedempte Hamerkanaal 231, 1021KP, Amsterdam

Zie de website: affordableartfair.com voor meer informatie en andere locaties en data.

You may also like